jueves, 26 de junio de 2008

Què és una ATC????


Ja fa temps que vam publicar un article a la revista de la AEP sobre les ATC's, així com també s'ha editat a la revista artepatchwork http://www.artepatchwork.com/?page_id=15 i ara ja fa diversos anys que se'n fan intercanvis en molts països del món, després de la idea que va tenir un artista suís que es diu Vanci Stinermann. Ell va tenir la primera idea i des de llavors és una moda que s'ha anat estenent per tot arreu.Actualment s'està gestionant una llista de gent interessada en aquest tema i com que cada cop són més les persones que s'hi interessen, avui voldria explicar què és i com es fa una ATC i també proposar-vos que ho proveu i us animeu a intercanviar!!! Si us fa gràcia no dubteu a escriure'm!!!

Les ATC's (Artist Trading Card) són, per les que no sabem anglès ...je...je... tarjetes tèxtils artístiques per canviar i col·lecccionar. Com el seu nom indica són petites obres d'art, i per tant han d'anar SEMPRE signades, numerades i amb un títol, i a més han de ser exemplars únics. Com que els intercanvis es fan en tants països del món, és per això que les normes i les mides han de ser exactes, ja que es compleixen per igual en qualsevol país.

Hace ya tiempo que se publicó un artículo en la revista de la AEP sobre las ATC (Artist Trading Card) y también en la revista artepatchwork http://www.artepatchwork.com/?page_id=15 y ya que cada vez hay más gente interesada en este tema, he dicidido explicar bien qué son, cómo se hacen y cómo se intercambian. Actualmente hay una lista que ya funciona donde podéis inscribiros sin ninguna obligación, así es que animaos y no dudéis en escribirme!!!!Las ATC's son Tarjetas textiles de colección que deben respetar unas normas estrictas en cuanto a medidas, pues éstas se cumplen por igual en todos los países. Por esta razón deben ir SIEMPRE firmadas, numeradas, con un título y además deben ser piezas unicas!!!!!!

Qüestions Tècniques
La mida exacta d'una ATC és 6'4cm x 8'9cm (en polzades 2.5" x 3.5")
A la part del darrere hi ha d'haver obligatòriament: títol de l'obra, número de la sèrie (si és que en forma part), dades personals de contacte (nom, adreça postal, i e-mail ó telèfon per les no-informàtiques) i per últim la firma, ja que és petita però una obra d'art única!!!!
Què és una serie?
Doncs es tracta de fer diverses targetes amb el mateix "tema" però amb algunes diferències entre elles. Estan treballades totes 3 a l'hora fent un fons comú, i després cadascuna té el seu brodat únic. Si les observeu, les dues mostres que hi ha en aquesta pàgina són dues sèries de tres. El títol és "Cuores 1/3", "Cuores 2/3" i "Cuores 3/3"
Quines tècniques s'utilitzen?
Aquesta és la millor cosa de les ATC's!!! Que es pot fer de la tècnica que es vulgui, en això hi ha llibertat total i absoluta!!! La única cosa que es demana en aquest tipus de targeta és que sigui TÈXTIL (ja que n'hi d'altres materials, com scrapbooking, mixed-media, paper, etc). Encara que s'hi poden afegir tota mena de petits elements que no facin gaire volum: perletes, brodats, metalls, fibres brillants, floretes seques, i un llaaaarg etc...
Cuestiones Técnicas
La medida exacta es de 6'4cm x 8'9cm (o en pulgadas 2.5" x 3.5")
En la parte de atrás deberan figurar obligatoriamente los siguientes datos: título de la obra, número de la serie (si es que pertenece a alguna), datos personales de contacto (nombre, dirección postal y e-mail o teléfono para las que no les gusta el ordenador) y por último la firma, puesto que, no olvidemos que se trata de una pequeña obra de arte única!!!!
¿Qué es una serie?

Se trata de hacer varias tarjetas con el mismo "tema" pero con pequeñas diferencias que las hagan únicas. Se trabajan conjuntamente, pues los materiales son los mismos para el fondo de las tres, y después se le añade a cada una su particulariedad. Si os fijais en los ejemplos de esta página veréis que son series d e tres. Entonces para titularlas y numerarlas se hace como sigue: "Cuores 1/3" "Cuores 2/3" y "Cuores 3/3"
¿Cuáles son las técnicas que se puesden utilizar?

Pues la verdad, es que esto es lo mejor de todo!!! Que se pueden hacer con libertad total y absoluta. La única restrición es que sean TEXTILES, (pues hay otros tipos de targetas con materiales distintos). De todas formas siempre se pueden añadir toda clase de pequeñas cosas, siempre y cuando no tengan un volumen excesivo a la hora de meterlas en un sobre para el correo. Se usan: costuras a mano o a máquina, retales diminutos, collages, adornos, abalorios, perlitas, botones, galones, cintas, metales...y un laaaaargo etc....

5 comentarios:

anna dijo...

intercambio
estoy interesada en el intercambio de trajetas,donde se tiene que apuntrar

Anónimo dijo...

bonjour NURIA superbes toutes tes A T C !!! ainsi que tes recues? ET TOUT LE RESTE ,je me suis régalée BISE de NICOLE = NICKY

Anónimo dijo...

podias publicar una ATC por la parte trasera.
el textil se debe pegar a una cartulina no? que es donde van los datos, verdad
gracias
no tengo blog

Mariam-Calonge

Núria Madurell dijo...

Hola Mariam!!
En cuanto tenga un ratito pondré una foto de una ATC por la perte de atrás....no te preocupes...
Besos!!
Núria

Anónimo dijo...

NURIA no dejo de ver todo lo que publicas .LAMento vivir tan lejos.Practicamente he aprendido sola y con la ayuda de internet.Que posibilidades tengo de participar en un ATC.Me encantaria .Vivo en BS.AS.Argentina . ELVA CAVIGLIASSO