martes, 3 de marzo de 2009

ATC 2009


Hola de nou!!

Resulta que tinc una altra serie d’ATC dins el tema de la Inspiración Oriental, es titula JAPANESE . I també us vull explicar com l’he fet.

Primer de tot vaig buscar unes imatges antigues de geishas japoneses, que m’encanten i em semblen molt curioses, llavors després de posar-les a la mida petita que jo necessitava les vaig imprimir amb un paper especial per fer transfer a les samarretes. N’hi ha de moltes marques i els podeu trobar en tots els magatzems de consumibles informàtics. Un cop impresos i secs es planxen sobre roba per transferir-los. Jo vaig utilizar uns retalls de roba de lli perquè tinguéssin un aspecte més envellit. Després ja vaig començar a cosir petits trocets de roba japonesa, d’aquelles que tenen els colors tan macos, que tots són molt beig, marró ,gris,etc.

Els vaig cosir sense patró només fent un log-cabin crazy fins que van tenir la mida de la ATC. Llavors vaig cosir totes les costures amb puntada decorativa i les vaig retallar a la mida justa de l’ATC. Però em va semblar que encara no em quedaven prou maques i se’m va acudir que hi podia afegir unes branques de cirerer, que també són molt típiques en els gravats i la decoració japonesa. Llavors vaig brodar les branques dels arbres de cirerer amb fils de seda i per últim vaig retallar petits trocets de rosa i morat per les flors. En el centre hi vaig brodar els pistils de les flors amb fil metal.lic de color or. I ja està , ja em van semblar més completes !!!

Com les trobeu ??????????

Hola !!!!!! Queria enseñaros otra de las series de ATC que hice para el intercambio del tema Inspiración Oriental. Esta segunda serie se llama JAPANESE i también os voy a explicar cómo la he hecho. En primer lugar estuve buscando imágenes antiguas de geishas japonesas y encontré esta serie de grabados que me parecieron fantásticos. Las fotos las tuve que reducir hasta la medida que yo necesitaba y después las imprimí sobre papel de transfer cómo el que se usa para hacer camisetas. Los hay de muchas marcas y se pueden encontrar en todas las tiendas donde tengan consumibles informáticos. Una vez impresos se transfieren sobre tela con ayuda de la plancha, y yo utilizé unos retales de lino para que tuvieran este aspecto envejecido.

Después a su alrededor cosí unas cuantas telas japonesas de éstas que són en colores beig, marrón, gris, negro…..y lo hice sin patrón, simplemente haciendo un log-cabin crazy hasta que tuve la medida necesaria para recortar una ATC. Encima de todas las costuras bordé unas puntadas decorativas con hilo metálico dorado y al final lo recorté a la medida justa: 6’4x8’9. Las estuve viendo un rato y encontré que todavía no estaban listas, me pareció que necesitaban algo más ….entonces se me ocurrió añadir unas ramas de cerezo, que son tan típicas en los grabados japoneses y en los elementos de decoración. Las ramas están bordadas con hilo de seda y después recorte las pequeñas flores con pedacitos de tela color rosa y morado. Por último bordé los pistilos de las flores en el centro con hilo dorado. Y ya está, entonces ya me parecieron un poquito más completas, ¿no os lo parece??????

8 comentarios:

trossets patchwork dijo...

jo les trobo precioses, ja arribarem a ferles algun dia¡¡¡ jeje, jo ja he rebut i enviat les meves¡¡¡ ens veiem petons¡

teresa sako dijo...

Me parecen autenticamente japonesas, enhorabuena. Muy, muy bonitas.
Besos, Teresa Sako.

Ana Miranda dijo...

FANTASTICAS, AUTENTICAS, GENIALES,MARAVILLOSAS!!!! Me has dejado anonadada, la currada que te has pegado,la imaginación, la utilización de recurso.... Un abrazo

Laura dijo...

Holaaaa,

La mida que em queda tal com està és d'aproximadament 80x120 cm (més o menys) i he fet servir un xic més de la meitat del bali pop (em deuen haver sobrat unes 16 tires, de les 40 que porta). La cosa és que les vaig tallar per la meitat, per fer-les més estretes i així en vaig tenir el doble de les que m'interessaven.

Bueno, ja parlarem. A veure si quedem un dia a casa per fer un cafe!!!

Petooooons

Anna S. dijo...

Que maques Núria!! Jo quan sigui "gran" i pugui tenir la meva nova màquina miraré de fer-les...Ens veiem a Sitges, oi?

lalyco dijo...

Es la primera vez que te visito y me ha fascinado este tema, vendré más para enterarme bien.
Esta serie te ha quedado genial.
Saludos

mundodetela dijo...

Són preciosas, Núria, te salen superartísticas, se ven tan chulas y parecen tan fáciles de hacer después de hechas, que dan ganas de ponerse manos a la obra...Muchas gracias por tus comentarios, me han animado mucho.Besos.

Monique A. dijo...

Elles sont superbes ces ATCs.
Bravo à toi Nuria